Écht motor leren rijden in Amersfoort en omgeving

Rijschool Bert van den Hoek is een begrip in Amersfoort en omgeving als het gaat om motorrijlessen. Wij vinden het erg belangrijk dat de kandidaten écht motor leren rijden, zodat zij na het behalen van het rijbewijs zich veilig en zeker voelen op de weg. Zodra je 17 jaar bent kun je beginnen met motorrijlessen, om examen te doen moet je minimaal 18 jaar zijn.

Motorrijbewijs halen bij Bert van den Hoek

Categorieën

Er zijn voor het motorrijbewijs 3 categorieën. Klik onderstaand op een categorie om meer te lezen.

Wanneer je minimaal 2 jaar in het bezit bent van het rijbewijs A1, mag je overstappen naar de middelzware motor (A2). Daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) te doen.

Wanneer je minimaal 2 jaar in het bezit bent van het rijbewijs A2, mag je overstappen naar de zware motor (A). Ook daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) te doen.

Als je via het getrapte systeem je rijbewijs voor de zware categorie (A) behaalt, dan krijg je geen code 80 op je rijbewijs.

Lesmotoren

Wij bieden de beste en meest comfortabele lesmotoren voor alle motorleerlingen. Zo beginnen de leerlingen op een Yamaha MT07 en kunnen zij voor de verkeersdeelname overstappen op een BMW F 900 R.

Yamaha MT07 behoort tot één van de best verkopende Yamaha motorfietsen aller tijden. De BMW F 900 R is de perfecte combinatie tussen sportiviteit en comfort.

Examens

Om het rijbewijs in je bezit te krijgen moet je deze 3 examens behalen:

Theorie examen

Voordat je het AVD examen kan behalen, dien je in het bezit te zijn van het theoriecertificaat (heb je geen autorijbewijs dan moet je voor de praktijklessen al in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat). Het theorie-examen doe je bij een CBR locatie naar keuze. Het examen bestaat uit 50 vragen, waarvan je er minimaal 44 goed moet hebben.

Het resultaat van je theorie-examen is 1,5 jaar geldig.

Theorie-examen halen

Om je theorie-examen voor het autorijbewijs te halen, raden wij je aan vooraf goed te oefenen. Op theorie-leren.nl vind je alle materialen die je nodig hebt op je theorie-examen te halen!

Naar theorie-leren.nl

Motorexamen voertuigbeheersing (AVB)

Het motorexamen voertuigbeheersing bestaat uit twaalf oefeningen, die zijn verdeeld in vier clusters. Tijdens het examen moet je zeven oefeningen uitvoeren. Vier oefeningen zijn verplicht, de overige kiest je examinator uit. De vier clusters bestaan uit:

 • Cluster 1 - Lopend verplaatsen.
 • Cluster 2 - Stapvoets rijden, Langzame slalom, Parkeervak uitrijden, Halve draai, Denkbeeldige acht.
 • Cluster 3 - Uitwijkoefening, Snelle slalom, Vertragingsoefening.
 • Cluster 4 - Noodstop, Stopproef, Precisiestop.

Als je AVB-examen doet, moet je zijn geslaagd voor je motortheorie-examen of een geldig rijbewijs B hebben. Het resultaat van je AVB-praktijkexamen is 1 jaar geldig.

Motorexamen verkeersdeelname (AVD)

Tijdens dit examen laat je zien dat je veilig aan het verkeer kunt deelnemen zoals wij het jou geleerd hebben. Hierbij wordt gelet op o.a. kijkgedrag, plaats op de weg, motorbeheersing en laat je zien dat je de verkeersregels goed kent.

Als je AVD-examen doet, moet je zijn geslaagd voor je motortheorie-examen én voor het AVB-praktijkexamen van dezelfde categorie.

Prijzen

Onderstaand volgt een overzicht van de prijzen van losse lessen, examens en gecombineerde pakketten.

Motorstartpakket

Totaalprijs €899,00 (€146,00 korting)

 • 10 uur (60 minuten) lestegoed
 • CBR praktijkexamen algemene voertuigbeheersing (AVB)
 • CBR praktijkexamen algemene verkeersdeelneming (AVD)

Aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend, vraag naar de actuele prijzen bij de rijschool.

Tarieven losse onderdelen

 • Proefles: € 65,00 euro van 90 minuten
 • Lestarief: €62,50 euro per 60 minuten
 • CBR praktijkexamen algemene voertuigbeheersing (AVB) €135,00
 • CBR praktijkexamen algemene verkeersdeelneming (AVD) €285,00

Aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend, vraag naar de actuele prijzen bij de rijschool.

Vraag een proefles aan

Benieuwd of het klikt tussen jou en Rijschool Bert van den Hoek? Voor slechts €65,00 ontvang je een proefles van 1,5 uur. Klik op onderstaande knop om je aan te melden.

Proefles aanvragen

Lees ons laatste nieuws