Je BE rijbewijs halen in Amersfoort

Wij bieden je de mogelijkheid om E achter B opleiding in één dag of twee halve dagen te volgen en om aansluitend het praktijkexamen af te leggen. Uiteraard is het ook mogelijk om losse lessen te volgen en een los praktijkexamen af te leggen. Tijdens deze opleiding leer je de vaardigheden om veilig met een aanhanger de weg op te gaan.

Prijzen

  • Losse les per 60 minuten - €70,00
  • Dagopleiding - €685,00
  • Los examen - €295,00
  • Intake van 90 minuten - €90,00

Aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend, vraag naar de actuele prijzen bij de rijschool.

Wanneer heb je een BE rijbewijs nodig?

Er is veel onduidelijkheid over het feit wanneer je nu wel of niet moet beschikken over het rijbewijs E achter B (of BE).

Sinds januari 2013 zijn deze regels gewijzigd. Heb je het rijbewijs E bij B behaald vóór 18 januari 2013 dan verandert er niets voor jou.

Met het rijbewijs B (personenauto) mag je met een aanhanger rijden van maximaal 750kg. Is de aanhanger zwaarder dan 750kg? Dan is rijbewijs BE verplicht als de toegestane maximum massa van de combinatie meer bedraagt dan 3.500kg. De aanhanger mag wel zwaarder zijn dan de auto. Op de papieren van zowel de auto als de aanhanger kun je vinden hoeveel de maximum toegestane massa bedraagt.

Wanneer heb je een BE rijbewijs nodig?

Het BE rijbewijs is dus voor bestuurders van auto's met aanhanger (of caravan) waarvan het gewicht van de totale combinatie meer is dan 3.500kg, maar niet meer is dan 7000kg.

Als je beschikt over het rijbewijs CE (aanhangwagen vrachtauto) heb je automatisch E achter B.

Aanhangerrijbewijs halen bij Bert van den Hoek

Neem contact op

Wil jij je inschrijven voor een van onze rijopleidingen of meer informatie over een specifiek rijbewijs? Klik op onderstaande knop en neem contact met ons op.

Neem contact op

Lees ons laatste nieuws