Ervaring bij Rijschool Bert van den Hoek

Naam: Gerjanne
Leeftijd: 28
Woonplaats: Hoevelaken
Rijbewijs: Motorrijbewijs A (zware motor)

Ervaring

Wat was dit een avontuur! Samen met mijn vriend Hans ben ik begonnen met motorlessen. We dachten beiden, dit wordt appeltje-eitje. Allebei veel ervaring op de schakelbrommer, een motor is alleen wat groter. De eerste paar lessen gingen voorspoedig en ik keek elke keer uit naar de volgende les.

Toen gebeurde het, ik viel om tijdens het parkeren voor de rijschool. (Van Rishi mag ik dit niet zeggen, ik ben gewoon gekanteld.) Een klein foutje, iets met te snel en te hard de voorrem inknijpen in een bocht. Helaas bleef het in mijn hoofd zitten en de lessen die volgden lukten niet meer. Meerdere malen dacht ik om te stoppen, het was niet meer leuk, het lukte niet en er zat, voor mijn gevoel, geen progressie in. Met heel veel geduld en de goede raad van Raymond: ‘Gewoon doen!’ en Menno: ‘Het hoeft niet perfect’, is het AVB gedeelte dan toch gelukt. Dit keer tranen van geluk!

En nu begon het feest! Heerlijk rijden op de weg, want hier doe je het voor! De lessen van Raymond waren heel relaxed en uiterst leerzaam. Tijdens de les krijg je enorm veel informatie: over de techniek van de motor, het weggedrag van anderen, je positie op de weg, maar: alles is nuttig! Ongemerkt leer je zoveel van alle informatie die Raymond geeft. Ook waren zijn lessen uitgebreid en wordt er een flink stuk gereden, heerlijk!

Dan is er de legendarische les van Menno: je mag niet remmen. Aan het begin dacht ik nog, grapje zeker? Maar doordat je veel verder moet kijken, kun je eerder anticiperen en je plannetje maken. Maar er is één les die me altijd bij zal blijven. In deze les moest je écht motorrijden, zoals Menno dat zo leuk zei. Voor elke bocht hoor ik hem nu nog in mijn oor: ‘Afremmen, terugschakelen, doorkijken, afschuinen en gas erop!’. Met een big smile kwam ik weer terug bij de rijschool!

Natuurlijk wil ik nu nog twee andere mensen in het zonnetje zetten: Lieve Elna en Amber, wat ben ik blij dat ik jullie heb leren kennen. Zonder jullie was ik allang gestopt en had ik nu enorme spijt gehad. Dat stemmetje in mijn hoofd is er soms nog wel, maar dan denk ik aan jullie opbeurende woorden, en kan ik de hele wereld aan!

Rijschool Bert van den Hoek is zeker een aanrader. Je krijgt een bak ervaring, een hoop inzicht en een goed gevoel mee, klaargestoomd voor alle avonturen op je eigen motor!

Voor alle (toekomstige) motorrijders: mocht je iets geels voorbij zien stuiven, zwaai dan even 😊!

Lees ons laatste nieuws