Welkom

Welkom bij Rijschool Bert van den Hoek en bedankt dat je voor ons hebt gekozen! Wij gaan ons uiterste best doen jou een fijne rijopleiding te geven. Hieronder lees je onze algemene voorwaarden. Volg je lessen? Dan ga je akkoord!

Planning en afzeggen

 1. Het inplannen van lessen doen we altijd in overleg met jou.
 2. Geplande data worden per brief/mail/rijbewijs-app aan je bevestigd. Bij de auto kun je ze op je leskaart zetten en laten aftekenen. De administratie van de rijschool is leidend voor de facturatie.
 3. Een betalingsachterstand kan reden voor ons zijn een plan-pauze in te lassen.
 4. Je kunt tot 14 dagen voor een examen en tot 24 uur voor een les kosteloos afzeggen per email.
 5. Bij een te late afmelding, wanneer je te laat komt of wanneer de instructeur vlak voor de les besluit dat je mentaal of fysiek niet in staat bent de les te volgen, moet je de les betalen.
 6. De rijschool kan een les of examen afzeggen wanneer:
  1. Het niet veilig is om te rijden. De instructeur of examinator bepaalt dit.
  2. Er sprake is van overmacht.
 7. In deze gevallen brengen wij geen kosten in rekening.
 8. De rijschool reserveert een examendatum voor je. Als je 14 dagen voor het examen niet aan onderstaande punten voldoet, kan de rijschool besluiten je van de gereserveerde datum te halen. We reserveren dan een nieuwe datum als onderstaande is geregeld.
  1. Je hebt geen betalingsachterstand.
  2. Je gezondheidsverklaring is goedgekeurd (bij motor voor het AVD examen).
  3. Je hebt je theorie-examen gehaald (bij motor voor het AVD examen).
  4. Je hebt volgens de instructeur voldoende lessen gevolgd/ingepland staan om een goede slagingskans te hebben. Dit is maatwerk.

Geldzaken

 1. Wij factureren vooraf. Tijdig afgezegde lessen worden uiteraard weer verrekend.
 2. Facturen ontvang je per email, de betalingstermijn bedraagt 8 dagen.
 3. Een langere pauze inlassen kan. Op jouw verzoek bevriezen we het les- en/of examentegoed. Als je langer dan 6 maanden geen lessen hebt gevolgd en we niets van je hebben gehoord, vervalt het lestegoed. Na 24 maanden vervalt ook het examentegoed.
 4. Wanneer je de rijopleiding afbreekt kun je ons binnen 6 maanden mailen met de reden daarvan en het verzoek het vooruitbetaalde lesgeld terug te storten. De examenkosten kun je op dezelfde manier tot 24 maanden terugvragen. Na deze termijnen vervalt het recht op restitutie. Wij rekenen voor het terugstorten 25 euro administratiekosten.
 5. Gedurende de opleiding voeren wij geen prijswijzigingen door, mits je de opleiding binnen 12 maanden afrondt.

Privacy

Wij respecteren uiteraard je privacy en we vragen en bewaren alleen gegevens die we nodig hebben om je rijopleiding zo goed mogelijk voor je te regelen of waar wij wettelijk toe verplicht zijn. Wanneer je stopt of je rijbewijs hebt gehaald zullen we je gegevens archiveren. Wanneer je slaagt plaatsen we graag een foto van jouw succes op Facebook, wil je dat niet, geef het dan gerust bij ons aan!

Heel veel lesplezier!

Lees ons laatste nieuws