Lessen op een BMW F900R

“Make life a ride”, zo adverteert BMW Motorrad zijn brede scala aan motoren. In Amersfoort en Midden Nederland is BMW van Harten al jarenlang een begrip onder motorrijders. Voor veel ervaren motorrijders een droomwens om eens op een dikke BMW 1200 GSA te kunnen is nu voor de beginnende motorrijder binnen handbereik. Om les te kunnen krijgen op een BMW is een unicum. Motorrijschool Bert van den Hoek en van Harten BMW geven nu die mogelijkheid.

Leerlingen van motorrijschool Bert van den Hoek gaan vanaf nu lessen op een BMW F900R. Rijden op een F900R is op zich al een uitdaging laat staan voor de nog beginnende motorrijder zonder rijbewijs.

Verschillende rijmodi

Als we even nagaan wat er allemaal op de BMW F900R zit word je al enthousiast om te gaan rijden en zeker om te gaan lessen. De BMW F900R kun je instellen in verschillende rijmodi. Met de rijmodus Pro kan het gebruiksbereik van de machine nog preciezer worden afgestemd op verschillende rijsituaties en gebruiksdoelen. Naast de reactie op het gas worden in de modi Road, Rain en Dynamic ook de regeling van ABS Pro en DTC, net als de instellingen voor andere systemen en functies zoals Dynamic ESA, cruise control en RDC aangepast.

Lessen op een BMW F900R bij Bert van den Hoek

TFT-display

De BMR F900R is uitgerust met uiterst modern TFT scherm. Dus geen ouderwetse snelheidsmeter en toerenteller. Het traditionele elektronische instrumentenpaneel maakt plaats voor een groot, helder TFT-display dat de rijder continu toegang geeft tot navigatie, telefoonoproepen, media, extra voertuiginformatie en de informatie die hier eerst werd getoond, zoals snelheid en toerental.

Je zult dit in eerste instantie tijdens je lessen niet direct nodig hebben, maar je komt er alvast mee in aanraking. Bovendien kan de instructeur achteraf via zijn App nagaan hoe de cursist gereden heeft. Welke snelheden zijn bereikt, wat de gemiddelde snelheid was en wat de route is geweest. Zo kan de instructeur en de cursist nagaan waar bepaalde situaties zich hebben voorgedaan.

Lessen op een BMW F900R bij Bert van den Hoek

Schakelassistent

Dankzij de schakelassistent Pro kan in nagenoeg alle belastings- en toerengebieden naar een hogere en lagere versnelling worden geschakeld, zonder de koppeling en het gas te gebruiken. Zo zorgt de schakelassistent voor merkbaar kortere schakeltijden, een ontlasting van de koppelingshand en dus voor meer comfort en dynamiek.

Kortom een echte sportieve uitdaging om te lessen bij Rijschool Bert van den Hoek!

Lessen op een BMW F900R bij Bert van den Hoek

Vraag een proefles aan

Benieuwd of het klikt tussen jou en Rijschool Bert van den Hoek? Voor slechts €65,00 ontvang je een proefles van 1,5 uur. Klik op onderstaande knop om je aan te melden.

Proefles aanvragen

Lees ons laatste nieuws